Sportszakosztály

A Sportszakosztályt azért hoztuk létre, hogy megmozgassuk diáktársainkat és a napi rutinjukba beiktassunk egy kis hasznos időtöltést: a sportot. A sport nemcsak az egészség miatt fontos, hanem jó közösségformáló is: megtanít arra, hogyan légy csapatjátékos, mindemellett remek stresszlevezető.

Az egyetemi évek alatt hajlamosak vagyunk ellustulni és a sok bulin elfogyasztott italmennyiség hamar el képes sodorni minket a sport világától. Gyakran nehezen vesszük rá magunkat arra, hogy kimozduljunk az íróasztal/könyv mögül és természetesen fejtörést is okoz sokunk számára, hogy mit, hol, hogyan, mikor és kivel sportoljunk. Nos, mi azért hoztuk létre ezt a szakosztályt, hogy segítsünk ebben nektek.=

Heti rendszerességgel vannak sporttevékenységeink az egyetem udvarán vagy annak közelében. Nektek semmi mást nem kell tennetek, csupán csatlakozzatok közösségünkhöz; sportjaink közt biztosan kaptok magatok számára megfelelőt, olyat, amit szívesen kipróbáltok diáktársaitokkal.

Fontos számunkra a folyamatos újulás, így ha vannak jó ötleteitek, szeretnétek bevezteni egy új sportágat vagy szívesen besegítenétek a szervezésben, várunk titeket szeretettel! 

Programok

Vannak heti rendszerességgel működő sportjaink, mint amilyen a fiú és lány foci, kézilabda, mászás és jóga. Tudni kell, hogy nem profi játékosok vagyunk, a lényeg, hogy játsszunk egy jót és jól érezzük magunkat. A hangulat mindig jó, érdemes legalább kipróbálni kezdő és haladó szinteken egyaránt. 

Minden év decemberében megszervezésre kerül az egyik legnagyobb rendezvényünk, a Sítábor, melynek helyszíne a Madarasi Hargita. Nagyon mozgalmas és élménydús esemény, a sízés és snowboardozás mellett a friss hegyi levegő, valamint a lenyűgöző látvány sem elhanyagolható. Mindig azt szoktuk mondani, hogy pár nap a Madarasi Hargitán (főleg télen) felér egy terápiával, remek kikapcsolódás, akár egy szükségszerű eltávolodás az internet világától.

A szaladás a másik olyan sport, amit szeretünk a Somos erdőben megszervezni. A tavalyi év során közösen a Pedagógiai Intézettel megszerveztünk egy jótékonysági szaladást a rákos gyerekekért.

Túrázásra is sort kerítünk, amikor csak időnk engedni. A 2019-es évben sikerült megszervezni az Istenszéke-túrát, mely remekül sikerült. Sajnos az idén sok mindent el kellett halasztanunk a járvány miatt, de ötletekben gazdagodva reméljük, hogy a következő tanítási évben ezeket meg tudjuk majd valósítani, veletek együtt.