FOK Platform

A Fogorvosi Kari Platform (FOK Platform) a Diákszövetség keretén belül működő szakosztály, amely a Fogorvosi Karon tanuló magyar anyanyelvű hallgatókat (fogorvostan, fogtechnika) kívánja összefogni és a szakmai továbbfejlődésükhöz szükséges keretek megteremtésével közösségi erőt kíván képviselni úgy a kari tanácsban, mint a mindennapokban.

Büszkén vállaljuk a múlt örökségét: Csőgör Lajos professzor nem csak a fogorvostudomány doktora volt, hanem első rektorként egy akadémiai intézmény és közösség megalapozója, aminek mindnyájan tagjai vagyunk. Az ő szellemiségével próbálunk a jelen kihívásainak eleget tenni, miközben arról sem feledkezünk meg, hogy a jövőért kell tevékenykednünk. Úgy gondoljuk, hogy az egyetemen eltöltött hat évünknek nyoma kell maradjon. Nyoma kell maradjon úgy a szakma elsajátításában, mint a közösségi élmények átélésében.

Tevékenységi céljaink között szerepelnek előadások, workshopok szervezése. A gólyák, azaz az elsőéves hallgatók beilleszkedésének elősegítése szintén prioritást élvez, mint ahogy a szórakozás területén való aktiválás sem mellőzhető. Mindezt azért tesszük, mert a marosvásárhelyi magyar egyetemista közösség csak akkor lehet erős, ha olyan kisközösségek alkotják, amelyek az önmegvalósítás szervezeti formáját vállalják.

Bárki részt vállalhat a szervezésben, megismerheti a diákszövetségi és platformi munka minden szépségét, lehetőségét, hasznát és fáradtságát, képezve magát arra, hogy közösségben gondolkodjon és minél jobban megállja helyét az életben, barátokat szerezhet és velük együtt élvezheti majd a jól elvégzett munka megérdemelt örömét.

PÁCIENSREGISZTER

A MOGYTTE 2010-ben átadott Integrált Fogászati Központjában (IFK) lehetőség nyílik fogorvosi kezelések és munkálatok fogorvostan hallgatók egyetemi oktatók ellenőrzése melletti elvégzésére. A prevenciós eljárásoktól kezdve a fogpótlásokig szinte az összes fogászati szolgáltatás elérhető a Fogorvosi Karon.
Amennyiben sorban állás, felesleges bizonytalanság nélkül gyorsan és egyszerűen szeretne magyar nyelvű fogorvostan hallgatóval felvenni a kapcsolatot, akkor vegye igénybe az ingyenes Páciensregiszter nevű programunk szolgáltatásait. Ehhez mindössze az alábbi adatlapot szükséges kitölteni. A rövid, magyar nyelvű regisztráció után Ön bekerül az adatbázisunkba és hamarosan telefonon megkeresi egy fogorvostan hallgató és bővebb felvilágosítást nyújt.


Űrlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf54H7P1CS5bmyjeKunC1161maX5pHo4tgd0tQ5Iz1Y6mqL4w/viewform

Gyakran ismételt kérdések:

Hol található az Integrált Fogászati Központ (IFK)? Az Integrált Fogászati Központ a MOGYTTE (Gheorghe Marinescu utca, 38 sz.) udvarán található különálló épületegyüttes.
Valóban elérhető az összes fogászati kezelés? Az IFK-ban az oktatók felügyelete alatt a legfontosabb preventív, odontológiai, paradontológia,  protetikai, ortodonciai és pedodonciai kezelések mind elérhetők. Az alkalmazott eljárások, kezelések listája itt érhető el. Kérjen részletes tájékoztatást  a kezelődiáktól. 

Minek köszönhetőek az alacsony árak? A Fogorvosi Karon alkalmazott díjszabást az egyetem vezetőségi határozatai szabályozzák. Tény, hogy az árak alacsonyabbak. Ez főleg azzal magyarázható, hogy az IFK elsődleges tevékenysége az oktatás. Kérjen részletes tájékoztatást a kezelődiáktól.