Egészségügyi szakosztály

Az Egészségügyi szakosztály csapata olyan rendezvények és rendezvénysorozatok megszervezéséért felel, amelyek az egyetemisták egészségügyön belüli fejlődését segítik elő játékos, közvetlen, családias vagy éppen professzionális környezetben, eseménytől függően. 

Teddy Maci Kórház

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség egyik legvidámabb és leghálásabb sorozatos rendezvénye, amely során a szervezői csapat kórházi ruhát ölt és óvodákhoz látogat el, ahol a gyerekekkel együttműködve, játszva meggyógyítják a beteg macijukat. A tevékenység legfőbb célja a óvodásokhoz közelebb hozni az egészségügy világát, segíteni őket félelmeik és előítéleteik legyőzésében az orvosokkal, asszisztensekkel szemben, megismertetni velük alapvető orvosi eszközöket (sebtapasz, lázmérő, egészségügyi maszkok, kesztyűk) és ezek helyes használatát, mindezek által pedig lerombolni a negatív sztereotípiákat az egészségügyi dolgozókkal és a kórházzal szemben. 

Sebészet workshop

A rendezvény a sebészet gyakorlati részének alapjait tárja a résztvevők elé. A workshopra meghívott sebészek bemutatják a beavatkozások alkalmával használt orvosi eszközöket, illetve különböző varrástechnikákat. Ezeket mindenki egyénileg kipróbálhatja és gyakorolhatja a tevékenység teljes ideje alatt.