Gólya-rendezvények

Első(s)segély 

Az Első(s)segély az első olyan rendezvény, amelyen a friss egyetemisták részt vehetnek. Erre általában az egyetem megkezdése előtti utolsó hétvégén szokott sor kerülni. Célja, hogy útbaigazítást nyújtson a gólyák számára a tanévkezdést illetően. Így, a rendezvény keretein belül a felsőbb éves diákok bemutatják az új hallgatóknak az egyetem fontosabb tanszékeit és a kampuszt, hasznos tanácsokkal látják el őket úgy adminisztratív szempontból, mint az egyetemen való „túlélést” illetően és válaszolnak minden felmerülő kérdésre. 

Gólyakeresztelő 

A Gólyakeresztelő egy egy hétig tartó rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy minél szórakoztatóbb módon ismerkedjenek meg a gólyák úgy egymással, mint a felsőbb éves hallgatókkal. A rendezvénysorozat keretein belül kerül megrendezésre az MMDSZ Fórum is, ahol a Diákszervezet szakosztályainak bemutatására kerül sor, lehetőséget adva a friss hallgatóknak a csatlakozáshoz. Ezen kívül a marosvásárhelyi élet közös felfedezése és egyéb izgalmas programok várják a gólyákat. 

Gólyatábor 

A Gólyatábor az a rendezvény, amit minden friss egyetemi hallgató már a kezdetektől fogva tűkön ülve vár. A minden évben változó tematikájú táborban a gólyák csapatokra osztva, egy-egy felsőbb éves csapatkapitány útmutatásával „mérkőznek” meg a hétvége idején a többi csapattal. A csapatok már a tábor előtti héten elkezdhetnek egymással megismerkedni, olyan feladatok kapcsán, amelyeket még a tábor megkezdődése előtt el kell készítsenek. Így tehát nem kérdés, hogy minden gólya nem csak élményekkel, hanem számos új felsőbb éves és gólya ismerőssel gazdagodva tér haza.

Gólyatanoda 

A Gólyatanoda egy új rendezvénysorozat, amely során havi rendszerességgel kerül megszervezésre egy-egy különböző tematikájú beszélgetés a gólyák igényeit, kérdéseit, nehézségeit figyelembe véve. Ennek során a felsőbb éves hallgatók válaszokat nyújtanak a felmerülő kérdésekre, elősegítve ezzel a hallgatók könnyebb beilleszkedését és eligazodását az egyetemi életben.