Tudományos Diákköri Konferencia (TDK)

Események betöltése

« Összes Események

Tudományos Diákköri Konferencia (TDK)

április 21 - április 24

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) 1993 óta minden évben megrendezi a Tudományos Diákköri Konferenciát, amely az egyedüli olyan rendezvény az erdélyi orvosképzésben, ahol a hallgatók anyanyelvükön, magyarul mutathatják be tudományos munkáikat és mérhetik össze kutatásaik eredményeit az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti szakterületeken belül.

Fontosnak tartjuk, hogy a diákok már az egyetemi évek alatt bekapcsolódjanak a tudományos kutatásba, illetve az itt elért eredményeiket egy színvonalas konferencián mutathassák be, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja a diákokban, hanem fejleszti előadókészségüket, vitakészségüket és alkalmat teremt tudományos kérdések megvitatására és eszmecserére. Felkészíti őket a szakdolgozat megírására és megvédésére, mindemellett hosszú távon az erdélyi magyar tudományos élet, illetve orvosképzés erőforrásainak jelentős alapjául szolgál. Konferenciánk nemzetközi részvételű azáltal, hogy a helyi diákok mellett  külföldi, többnyire magyarországi hallgatók is bemutatják dolgozataikat.

Célkitűzéseink közé tartozik megteremteni egy olyan tudományos diákfórumot, ahol az előadó diákokon kívül az orvostanhallgatók, a Marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) tanárai, illetve külföldi előadótanárok egyaránt részt vesznek, ezáltal alkalom nyílik új ismeretek elsajátítására az orvostudomány és a hozzá kapcsolódó tudományágak különböző területén.

A konferencia során, az ülésszakokon bemutatásra kerülő munkák mellett, nemzetközileg elismert professzorok, szakemberek tudományos előadásainak meghallgatására nyílik lehetőség és számos műhelymunkán vehetnek részt a diákok, melyek által olyan gyakorlati készségeket sajátíthatnak el, melyre az egyetem padjaiban nem, vagy kevésbé nyílik lehetőség.

A rendezvény nem csak diákoknak szól, hanem akkreditált szakorvosok, rezidens orvosok és PhD-hallgatók számára, ugyanakkor nyitott szakmán kívüli érdeklődőknek is. Bárki megtalálhatja a számára izgalmas programpontokat.

Részletek

Kezdés:
április 21
Vége:
április 24
Honlap:
tdk.mmdsz.ro