Külügy


    7349 A külügy szakosztály egy nemrégiben felélesztett igen fiatal, de nagy potenciállal rendelkező egysége a diákszövetségnek. A több mint két éves müködése soràn a következő feladatkörök körvonalazódtak ki a szakosztàly számára:
     Az első és talán a legfontosabb tevékenységünk kapcsolattartás az OMDSZ-el (Országos Magyar Diákszövetség) és általuk az ország más nagy egyetemi központjait képviselő diákszövetségekkel. Ezt a feladatkört a Küldött Gyűléseken szoktuk ellátni, ami változó helyszínen félévente kerül megrendezésre, és ahol a legfontosabb minket is érintő stratégiai és gazdasági kérdéseket szoktuk megvitatni.
Szakosztályunk igencsak nagy szerepet játszik az egyetemünk de leginkább a magyar tannyelvű karok reklámozásában, embereink aktivan részt vesznek az Egyetem Kalauz Körút és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Tájékoztató és Próbafelvételi Körút szervezésében és lebonyolításában.
     A külföldi diákszövetségekkel való kapcsolatainkra is igencsak büszkék vagyunk, az SZTE-EHÖK-el (Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata) szakmai és baráti kapcsolatunk jóvoltából már 4 Szegedi-Marosvásárhelyi Áthallgatásra és 2 nyári egyetemre került sor, amelybe eddig több mint 80 diákot sikeült bevonnunk.
Ezen programjaink nem csak a szakmai fejlődéshez járulnak hozzá, hanem a szemelyes kapcsolatok révén új barátságok lehetősége és tágabb perspektíva nyílik a diák elé a jövőjét illetően.
     Termeszetesen a jövöben még szeretnénk tovább bővíteni és szinesíteni tevékenységeink és feladataink palettáját, így ha kedvet kaptál új emberek megismeréséhez és szeretsz utazni akkor csak nyugodtan és bátran keress meg minket ;-) .


 írta: Márkos - Gergely Gellérd szakosztályvezető

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest