FOK Platform


FOKPlatformLOGOA Fogorvosi Kari Platform (FOK Platform) a Diákszövetség keretén belül működő szakosztály, amely a Fogorvosi Karon tanuló magyar anyanyelvű hallgatókat (fogorvostan, fogtechnikus, dentálhigiénikus) kívánja összefogni és a szakmai továbbfejlődésükhöz szűkséges keretek megteremtésével közösségi erőt kíván képviselni úgy a kari tanácsban, mint a mindennapokban 

Büszkén vállaljuk a múlt örökségét: Csőgör Lajos professzor nem csak a fogorvostudomány doktora volt, hanem első rektorként egy akadémiai intézmény és közösség megalapozója, aminek mindnyájan tagjai vagyunk. Az ő szellemiségével próbálunk a jelen kihívásainak eleget tenni, miközben arról sem feledkezünk meg, hogy a jövőért kell tevékenykedjünk. Úgy gondoljuk, hogy az egyetemen eltöltött hat évünknek nyoma kell maradjon. Nyoma kell maradjon úgy a szakma elsajátításában, mint a közösségi élmények átélésében.

Tevékenységi céljaink között szerepelnek előadások, workshopok szervezése, illetve az egyetemi szakköri rendszer beindítása. A gólyák, azaz az elsőéves hallgatók beilleszkedésének elősegítése szintén priorítást élvez, mint ahogy a szórakozás területén való aktíválás sem mellőzhető. Mindezt azért tesszük, mert a marosvásárhelyi magyar egyetemista közösség csak akkor lehet erős, ha erős kisközösségek alkotják, amelyek az önmegvalósítás szervezeti formáját vállalják. 

További információért látogasd meg az FOK Platform honlapját.

írta: Dudás Csaba

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest