Táncház


tanchaz kep     Hogy hogy is kezdődött? 2010-ben a diáknapokkal! :) 0. napi programként indítottuk, aztán rájöttünk túl jó móka ahhoz, hogy ne csináljunk ebből egy rendszeres programot s így a gitáresttel és bulikkal együtt a Másvilág részévé vált.

     Azonban úgy érezzük egy bulinál kicsit több az, amit a táncház nyújt, illetve szeretne nyújtani. A fiatalok többsége a népzenét, néptáncot a népviselettel (mely nem igazán hasonlít a mai divatra), színpadi előadásokkal azonosítja vagy holtig állítja magáról, hogy botlábú. Főleg ezekkel a fiatalokkal szeretnénk kicsit megéreztetni, hogy a táncház sokkal többről szól, hogy a néptánccal lehet olyan jól szórakozni, mint a tánc bármely más műfajával és nem is olyan nehéz azt megtanulni. Azoknak azonban, akik már tudnak táncolni, lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy tovább folytathassák, nagyokat bulizzanak.

     A kezdetek óta sok minden változott: helyszín, tánctanárok, zenészek. Próbálunk minél "önellátóbb" táncházat megszervezni, tánctanárok már kikerültek közülünk, hátha ez lassan mindennel így lesz.

     Mindenképp nagy szeretettel várunk minden diákot és még/már nem diákot, akár párral vagy pár nélkül, akár tud/akar táncolni akár csak jó hangulatra, társaságra, zsíros kenyérre vágyik.

     Innen mindig megtudhatod, hogy mikor lesz a következő, illetve kis izelítőt is meglehet tekinteni az előző eseményekről: https://www.facebook.com/mmdsz.tanchaz

írta: Forró Csilla

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest