2020. május 31. Vasárnap Köszöntjük Angéla, Petronella nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 06:56-kor,
nyugszik 18:58-kor.

MOGYE Próbafelvételi


A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) szervezésében 2018. július 15.-én 11:00 órától megrendezésre kerül a MOGYE Próbafelvételi. A kérdéseket a magyar nyelven tanuló diákok állították össze, az egyetemi oktatók kollaborálásával!
Az esemény helyszíne: a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) két terme: a Díszterem (Sala Festivă) és az 1-es előadóterem (Sala 1 UMF).

A teszt összetétele:
  • Az ORVOSI és FOGORVOSI szakok, biológia teszt esetén: 100 ismeretlen kérdés, minden kérdés esetében 4 válaszlehetőség adott, amelyekre 1 vagy 2 helyes válasz létezhet. A kérdések összeállítására használt fejezetek az “ Anatómia és élettan” című könyvből: 1.-től a 23.-ig,illetve következő két fejezet nem képezi a felvételi tananyag részét: 7. fejezet (Csontrendszer) és 9. fejezet (Izomrendszer).

  • Az ORVOSI és FOGORVOSI szakok, kémia teszt esetén: 100 ismeretlen kérdés, minden kérdés esetében 4 válaszlehetőseg adott, amelyekre 1 vagy 2 helyes válasz létezhet. A kérdések összeállítására használt tematika az egyetem hivatalos weboldalán elérhető, a következő linken: https://www.umftgm.ro/hu/felveteli/felveteli-2018.html
  • A GYÓGYSZERÉSZETI szak esetén: a vizsgát szerves kémiából összeállított 100 kérdéses teszt képezi. Minden kérdés esetében 5 lehetséges válasz lesz, melyek közül egyetlen válasz lesz helyes. 50 kérdés ismert (az egyetem által összeállított Szerves kémia tesztgyűjtemény az orvosi és gyógyszerészeti felsőoktatásba felvételizők számára I, III, IV és V. fejezetekből lesznek kiválasztva) és 50 kérdés ismeretlen.
  • Az ÁLTALÁNOS ASSZISZTENS (NŐVÉRKÉPZŐ), BALNEOFIZIOKINETOTERÁPIA ÉS REHABILITÁCIÓ, TÁPLÁLKOZÁSTAN ÉS DIETETIKA, FOGTECHNIKA valamint az ORVOSI KOZMETIKA, KOZMETIKAI TERMÉKEK TECHNOLÓGIÁJA szakok esetén: 40 ismert és 10 ismeretlen kérdésből fog állni a teszt, minden kérdésre 4 válaszlehetőség adott, amelyekre 1 helyes válasz létezhet. A kérdések összeállítására használt fejezetek az “ Anatómia és élettan” című könyvből: 15, 17, 18, 20, 23.

A résztvevő diákok a felvételihez hasonlóan tesztráccsal és filccel dolgoznak, illetve a kémiából felvételizők számára biztosítva lesz a számológép is.

Szükséges az előzetes regisztráció, amely július 11.-én (szerda) délután 18:00 órakor zárul (regisztrálni a következő linken:
https://goo.gl/forms/Y6gogQMnoTWPgrVQ2 )

A részvételi díj, amelyet a próbafelvételi helyszínén kell kifizetni:
  • 30 lej az Általános Orvosi Karra, Fogorvosi Karra és Gyógyszerészeti Karra felvételizőknek
  • 20 lej az Általános nővérképző, Balneofiziokinetoterápia és rehabilitáció, Táplálkozástan és dietetika, Fogtechnika, Orvosi kozmetika, kozmetikai termékek technológiája szakokra felvételizőknek.
További információért érdeklődni lehet a következő telefonszámon : 0758 919 981 (Alexandru Andrea)
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest