2019. augusztus 24. Szombat Köszöntjük Bertalan, Jonatán nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 07:01-kor,
nyugszik 19:03-kor.

ELTE Kárpát-medencei nyári egyetem


elteA szervezők lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy a Magyarország határain kívül élő fiatalok az anyaországban anyanyelvükön képezhessék tovább magukat, szaktárgyuk egy-egy speciális területén. Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék magyar ajkú diákjait, továbbá a Kárpát-medencén túli, valamint a diaszpórából érkező magyar anyanyelvű hallgatókat is várják a legnagyobb és legrégebbi magyarországi egyetem kifejezetten nekik szervezett kurzusaira. A szakmai képzésen túl széles körű kulturális programok szervezésével biztosítjuk, hogy megismerhessék a város nevezetességeit, valamint bepillantást nyerhessenek a pezsgő budapesti diákéletbe.

A nyári egyetem a következő négy témában indul:

  • Jogtudományi szekció: Felelősség és szankció
  • Természettudományi szekció: A tudás viszi előre a világot
  • Humántudományi szekció: Közös halmazok
  • Informatikai szekció: Kalandozások a mobil világban

Részvételi feltételek:

A részvételre kétféle módon, teljes támogatott és teljes költségtérítéses formában nyílik lehetőség.

Támogatott részvétel:

A támogatott részvételi lehetőség biztosítása a benyújtott elektronikus pályázatok alapján történik differenciáltan, elsősorban tanulmányi-, szakmai teljesítmény figyelembevételével, kizárólag a 2013/2014-es tanév II. félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező pályázók részére.

Költségtérítéses részvétel:

A költségtérítéses részvételi lehetőség biztosítása a benyújtott elektronikus pályázatok alapján történik érkezési sorrendben. Kizárólag költségtérítéses formában tudjuk fogadni a már végzett, a 2013/2014-es tanév II. félévében hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező hallgatókat, illetve ELTE-s öregdiákokat.
A pályázatuk alapján a támogatott keretbe nem kerülő résztvevők – amennyiben vállalják azt – szintén költségtérítéses formában vehetnek részt a nyári egyetemen. A költségtérítéses formára jelentkezők számára a jelentkezésnek nem kell tartalmaznia az utolsó két lezárt félévének tanulmányi átlagát. A költségtérítés teljes összege: 22.600 Ft, mely tartalmazza a szállást, a napi kétszeri étkezést (reggeli és ebéd), valamint az előadásokon való részvételt. Nem tartalmazza az utazási költségeket, a kirándulás költségét és a délutáni szabadidős programokon való részvétel díját.

Jelentkezésnek tartalmaznia kell:

a jelentkező nevét, személyes adatait (lakcím, születési név, útlevélszám) – magyar állampolgároknak személyi igazolvány száma,
index másolata, melyik évfolyamra jár(t), melyik egyetemen (volt) hallgató – ezt a végzetteknek is ki kell tölteniük, - utolsó két lezárt félévének tanulmányi átlagát.
Kérjük, hogy a jelentkezéseket legkésőbb 2014. június 15-ig adják le kizárólag elektronikus úton. A jelentkezési felület elérhető az alábbi linkről, az adott szekció menüpontjai között: http://nyariegyetem.elte.hu

Kapcsolat:
ELTE Rektori Hivatal
Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztály
e-mail: nyariegyetem@inf.elte.hu

Az egyéb felmerülő költségekről a résztvevőknek kell gondoskodniuk.
Budapest, 2014. április 7.
A Nyári Egyetem 2014. szervezőbizottsága

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest