2019. augusztus 24. Szombat Köszöntjük Bertalan, Jonatán nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 07:01-kor,
nyugszik 19:03-kor.

Városnapok és Múzeumok Éjszakája


marosvasarhelyA XVIII. Marosvásárhelyi Napok alkalmából idén a szokásos kézművesvásár és lacikonyhák mellett, premiernek számító koncertek kerülnek megszervezésre a Ligetben és a belvárosban. A magyarországi Omega együttes lesz az idei rendezvénysorozat meglepetés meghívottja, akik két koncertet is tartani fognak.

Kilencedik alkalommal szervezik meg a Múzeumok éjszakáját Marosvásárhelyen. Az idei rendezvénysorozat május 16. és 18. között zajlik, amelynek keretében különleges kulturális programmal készül a Maros Megyei Múzeum. A marosvásárhelyi rendezvény része az Európai Múzeumok Éjszakája programnak.

1. Marosvásárhelyi Napok:

2. Múzeumok Éjszakája

A háromnapos programsorozat nyitórendezvénye, Bayer Friderika magyarországi énekesnő gospel koncertje lesz a Kultúrpalotában május 16-án, pénteken 20 órától. Az énekesnő 1994-ben Kinek mondjam el vétkeimet című slágerével előbb megnyerte a Magyar Televízió által meghirdetett táncdalfesztivált, majd az Eurovíziós Dalverseny dublini döntőjében első magyar indulóként a negyedik helyen végzett. Az Eurovízió történetében eddigi legjobb magyar eredményt elért énekesnő mára teljesen szakított a popzene világával, gospeleket énekel, vagyis templomi szövegezésű dalokat. Ezeket láthatja, hallhatja a marosvásárhelyi közönség is a Kultúrpalotában.

Az idei rendezvény központi helyszíne a Színház tér lesz, ahol kulturális kávézó, kézműves vásár és szabadtéri koncertek várják a látogatókat. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előtt felállítandó színpadon fellép többek közt Palya Bea magyarországi énekesnő, aki új zenekarával A Nő című legújabb lemezét is bemutatja. Ugyanott koncertezik a kolozsvári Nightlosers zenekar, amelynek tagjai etno-bluest és country-rockot játszanak, de láthatjuk a marosvásárhelyi művészeti iskola diákjainak formációját, az Echoesphere nevű együttest is.

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest