2019. augusztus 24. Szombat Köszöntjük Bertalan, Jonatán nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 07:01-kor,
nyugszik 19:03-kor.

TDK 2014 sajtótájékoztató


tdk2014sajtoA Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség, ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a március 27-30. között megrendezésre kerülő XXI. Tudományos Diákköri Konferenciáról.

A diákok által szervezett konferencia az egyetlen rendezvény Erdélyben, amelyen a magyar hallgatók anyanyelvükön mutathatják be orvosi, fogorvosi illetve gyógyszerészeti témájú dolgozataikat. A főszervezők elmondták, nagy örömükre szolgál, hogy az idei évben először sikerült akkreditálni a konferenciát. Ezáltal a célközönség is kiterjed az egyetemi hallgatók mellett, a rezidensekre, PhD hallgatókra és szakorvosokra is.

A részvétel 14 (EMC) kreditpontot ér. A regisztrációs díj orvosoknak 70 lej, rezidenseknek és PhD hallgatóknak 50 lej. A rendezvény színvonalát az is bizonyítja, hogy az előző évhez képest közel 70-el több kivonat érkezett be, így 298 dolgozat kerül bemutatásra a hallgatók részéről. A magas létszámra való tekintettel a szervezők idén kibővítették a konferencia helyszínét, így a csütörtöki programok egy része a Bernády Házban zajlik majd. Minden évben számos külföldi előadó is érkezik a konferenciára, akik különböző témakörökben érdekes és tartalmas előadásokat tartanak.

Idén a konferencia meghívottja lesz: Prof. Dr. Baffy György, az Amerikai Magyar Orvosszövetség elnöke, Harvard Medical School, Bostonból; ifj. Prof. Dr. Boros Mihály, a Szegedi Tudományegyetemről; Prof. Dr. Jánosi András, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet orvosa, Budapestről; Dr. Jász Máté, általános orvos, fogorvos, a Budapesti Semmelweis Egyetemről; Prof. Dr. Szabó István, a Pécsi Tudományegyetemről; Dr. Török László, egyetemi magántanár, Kecskemétről és Dr. Csupor Dezső adjunktus, a Szegedi Tudományegyetemről.

Valamint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem két méltán nagyra becsült professzora is előad: Prof. Dr. Szilágyi Tibor és Prof. Dr. Egyed- Zsigmond Imre. Az előadásokra minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény legizgalmasabb pillanatai talán a workshopok, amiből idén négy is lesz az Ortopédia, Kardiológia és Nőgyógyászati Klinikán, illetve egy a Kultúrpalota Kórustermében.

Hatalmas népszerűségnek örvend ez a program, viszont a résztvevők száma korlátozott minden évben, így a jelentkezés megnyitásától számított 2 órán belül minden hely betelt. A főszervezők elmondták, hogy a rendezvény pénzügyi fedezetére benyújtott pályázataik még elbírálás alatt vannak és idén a támogatók száma is kevés. Szívesen fogadnak minden támogatást.

A rendezvényről a tdk.mmdsz.ro honlapon találnak további információkat, ami folyamatosan frissül az aktuális hírekkel. A teljes programterv is megtekinthető, a honlapon: http://tdk.mmdsz.ro/index.php/informaciok/tdk-sub1

Ma, március 18-án, délután 17:30-tól a román közszolgálati (TVR) csatornán, illetve 18:30-tól az Erdélyi Magyar Televízióban megtekinthető a sajtótájékoztató.

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest