2020. január 20. Hétfő Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 07:09-kor,
nyugszik 19:12-kor.

Projektmenedzsment Műhelytábor beszámoló


Muhelytabor     Mint minden évben, idén is megszervezésre került a Projektmenedzsment Műhelytábor immáron 14-ik alkalommal június 28-30. között a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség által, amelynek célja a régi és új tagok összekovácsolása. Annak jelentősége, hogy a tagok mennyire tudnak együtt dolgozni, mennyire ismerik egymást felbecsülhetetlen tevékenységünk során. Részben ezeknek a folyamatoknak a megkönnyítéséért kerülnek megszervezésre évente több alkalommal is a műhelytáboraink, illetve kisebb műhelytevékenységeink.

     Megbeszélésre kerültek a Diákszövetség jövőbeni tervei és az új programok megvalósításának lehetőségei. Sikerült több olyan új ötlettel előállni melyek teljes egészében megvalósíthatóak és valószínűleg népszerűek is lesznek. Az új programok mellett lehetőségünk volt átbeszélni a régieket is, ami nagyon hasznosnak bizonyult hiszen egy olyan szervezetnek mint a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség fontos, hogy képes legyen évről évre a megújulásra, a hagyománnyá vált rendezvények felfrissítésére, esetleg lecserélésére, ha erre lenne szükség.

     Nyilvánvaló, hogy egy összeszokott társaság kialakulása jelentősen növeli a Diákszövetség aktivitását. Egyes helyzetek megbeszélése, megoldása részben egyszerű, részben igencsak problémás. Egyszerű, mert mindenki tudja, miről van szó. Problémás, mert nehéz az ötleteink nagyközönség elé való tárása. Viszont három nap együttlét után, mindannyian közvetlenebben viselkedünk egymással, könnyebben mondjuk el gondolatainkat, könnyebben dolgozunk együtt. Reméljük kamatoztatni tudjuk a tábor során elsajátított technikákat, hiszen számos lehetőség áll rendelkezésünkre ami segítségével programjainkat kivitelezhetjük.

     A képzésen résztvevő diákok átvették emlékpólójukat jelezve, hogy aktívan részt szeretnének venni az elkövetkezendőkben is a Diákszövetség munkásságában. A képzés eredményeként a Diákszövetség sorai képzett fiatalokkal bővült, akik majd hasonló módon adják tovább a stafétabotot az elkövetkező években.

     Egy erős, megújult Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetséggel indulunk a 2013/2014-es tanévnek egy kiforrt, letisztult programtervvel. E tábor fontos szerepet játszott egy új csapat és egy új nézet kialakításában, mivel nemrég új elnök került a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség élére akinek szüksége van olyan emberekre, akik aktívan részt vesznek a marosvásárhelyi diákélet megszervezésében és fellendítésében.

     Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak, hiszen az Önök támogatása nélkül tevékenységünk nem valósulhatott volna meg.Kerekes Ákos

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest